Mediation bij Echtscheidingen

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis in het leven. Naast de emotionele kant zijn er vaak ook praktische zaken die goed geregeld moeten worden, zoals de verdeling van bezittingen, het ouderschapsplan en financiële afspraken.
Bij Wonen en Welzijn begrijpen we hoe complex dit proces kan zijn en willen we jullie graag begeleiden.

Mediation biedt een rustige, veilige omgeving waarin beide partijen, onder begeleiding van een neutrale mediator, samen tot oplossingen kunnen komen. In plaats van tegenover elkaar te staan, werken jullie aan een gezamenlijke oplossing die voor iedereen werkt. Zo kunnen spanningen worden verminderd en kan het proces soepeler verlopen.

Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Neutrale begeleiding: Onze mediator zorgt ervoor dat beide partijen gehoord worden en helpt bij het vinden van oplossingen die recht doen aan jullie beider belangen.

Ouders en kinderen: Bij een echtscheiding met kinderen staat het welzijn van de kinderen voorop. We helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan dat werkbaar is voor alle partijen.

Financiële afspraken: Of het nu gaat om de verdeling van de gezamenlijke woning, alimentatie of pensioenafspraken, wij begeleiden jullie in het maken van eerlijke en haalbare afspraken.

Voorkomen van juridische strijd: Door in een vroeg stadium met mediation aan de slag te gaan, kunnen lange juridische procedures vaak worden voorkomen, wat niet alleen tijd, maar ook kosten bespaart.

Waarom kiezen voor mediation bij Wonen en Welzijn?

Bij ons staat jullie welzijn centraal. Onze aanpak is persoonlijk, praktisch en betrokken. Wij geloven dat een goede communicatie en wederzijds begrip de sleutel zijn tot een succesvolle afronding van jullie echtscheiding.

Meer weten? Neem contact met ons op of maak een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak